Un barbat din Australia a pledat vinovat in ultimul caz privind sustragerea a 34.000 $ prin compromiterea unor conturi eBay precum si a unor conturi apartinand unei banci locale. Evenimentul readuce in atentia opiniei publice problemele grave cu care se confrunta in ultima perioada compania de licitatii online. Sediul central eBay, San Jose

Dov Tenenboim, in varsta de 21 de ani, a fost acuzat de compromiterea a 90 de conturi ale unor vanzatori eBay in cursul anului trecut, in principal prin ghicirea unor parole nu foarte greu de intuit. Procurorii au declarat ca in multe cazuri Tenenboim a dedus credentialele prin asocierea numelor de utilizatori cu parolele, sau prin compromiterea conturilor de e-mail.

Eforturile lui Tenenboim s-au concentrat pe deturnarea conturilor unor utilizatori eBay cu referinte foarte bune. Postarea unor anunturi frauduloase folosind conturi ale unor utilizatori care s-au bucurat de aprecieri pozitive in urma tranzactiilor anterioare poate contribui decisiv la castigarea increderii utilizatorilor.

Dupa compromiterea conturilor, Tenenboim le folosea pentru a pune in vanzare iPod-uri inexistente. De asemenea acesta a reusit sa forteze accesul la conturile clientilor Commonwealth Bank. Tenenboim risca 11 ani de inchisoare si o amenda de 9.900$ pentru fals in declaratii in vederea obtinerii de fonduri, inselaciune si folosirea computerului pentru activitati ilegale.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.