Conform unui raport publicat recent de compania de securitate Symantec, cele mai multe atacuri inregistrate in partea a doua a anului trecut au provenit din retelele din SUA, China fiind plasata pe locul secund la o diferenta considerabila.
In a doua jumatate a anului 2006, 31% din numarul total de atacuri inregistrate la nivel mondial au provenit din SUA, 10% din China si 7% din Germania. Cercetatorii Symantec au ajuns la concluzia ca 51% dintre serverele folosite de atacatori pentru trafic cu informatii personale sustrase de la utilizatori, cum ar fi numerele de carti de credit si conturi bancare, sunt localizate in SUA.

Numerele de carti de credit, impreuna cu codurile de verificare sunt vandute folosind aceste servere la preturi ce variaza intre 1$ si 6$. Informatii personale mai detaliate, care includ data nasterii, conturi bancare, carti de credit si numere de certificare emise de diverse institutii guvernamentale, pot fi cumparate la preturi cuprinse intre 14$ si 18$.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.