Odata cu raspandirea sa la scara larga, Internetul a devenit un instrument multifunctional extrem de util pentru infractorii cibernetici de pretutindeni. Raportul anual publicat de Internet Crime Complaint Center (IC3) pentru anul 2006 arata ca Internetul a fost folosit pentru lansarea a noua tipuri distincte de fraude, fiind folosite carti de credit, cecuri si licitatii online.
In anul 2006 au fost inaintate 207.492 de reclamatii, a caror valoare totala se ridica la 198,4 milioane $, cele mai mari pierderi inregistrate de utilizatori pana acum. Aproape 45% de refereau la fraude cu licitatii online, spre exemplu livrarea unui alt produs decat cel achizitionat, sau plata online a unor bunuri care nu mai sunt livrate. O alta metoda preferata de atacatori in cursul anului trecut a fost amenintarea cu moartea prin email.

FBI a stabilit si un profil al atacatorilor - trei sferturi sunt barbati, 61% locuiesc in SUA, clasamentul celorlalte tari incluzand pe primele locuri Marea Britanie, Nigeria, Canada, Romania si Italia.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.