Robotii sunt programati sa isi sacrifice "viata" pentru stapanii lor umani. Acesta este ultima initiativa in incercarile colosului tehnologic coreean Samsung de a se alatura companiilor israeliene si americane pe terenul incandescent al robotilor de razboi.

Modelul SGR-A1

Compania Samsung, cunoscuta pentru fabricarea de bunuri de larg consum, a inceput sa produca unitati santinela SGR-A1 pentru a le desfasura in zona demilitarizata cu Coreea de Nord. Amplasarea robotilor se va finaliza in cursul anului curent.

SGR-A1 este un sistem stationar, care a permis constructorilor sa evite problemele privind alimentarea cu energie electrica si dispozitivele de locomotie si tractiune autonome, care de obicei afecteaza unitatile mobile. Mai mult, spre deosebire de alte masini, acesti roboti au o misiune bine stabilita pe care sunt capabili sa o indeplineasca. Zona demilitarizata este patrulata si pazita permanent pe intreaga lungime, fapt care constituie o povara pentru soldatii din Coreea de Sud, mai ales in conditiile in care natalitatea este in scadere. Astfel, armata coreeana va fi obligata sa-si foloseasca oamenii mai eficient, SGR-A1 fiind capabil sa inlocuiasca personalul uman de securitate.

Principalul avantaj al robotilor consta in sistemele de supraveghere extrem de complexe, incluzand camere video, senzori infrarosu si laser, precum si aplicatiile de control autonom software, care le permit acestora sa detecteze intrusii si sa ignore alarmele false.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.