Compania japoneza de securitate Trend Micro a cumparat HijackThis, o aplicatie antispyware gratuita pentru Windows creata de studentul olandez Merijn Bellekom.

Instrumentul este folosit in principal de utilizatorii experimentati si angajatii departamentelor tehnice pentru a depista si elimina aplicatiile spyware de pe sisteme Windows. Pana in acest moment aplicatia a fost descarcata de peste 10 milioane de utilizatori.

"HijackThis a devenit practic un standard printre aplicatiile antispyware, bucurandu-se de o reala apreciere din partea utilizatorilor si a dezvoltatorilor de aplicatii de securitate" a declarat un reprezentant Trend Micro. Detaliile financiare ale tranzactiei nu au fost dezvaluite.

In prezent Trend Micro pregateste versiunea beta HijackThis pentru Windows Vista si Internet Explorer 7. Una dintre caracteristicile noi, AnalyzeThis, va permite utilizatorilor sa vizualizeze clasamentul amenintarilor detectate pe propriul PC, ordonat in functie de gravitatea acestora.

Dl. Merijn Bellekom a vandut HijackThis din cauza ca obligatiile in cadrul universitatii nu i-au lasat timp pentru a mai dezvolta aplicatia.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.