Conglomeratul media Viacom Inc. a anuntat ca va da in judecata compania Google si va cere daune de un miliard de dolari pentru incalcarea legii copyright-ului pe site-ul sau de video-sharing, YouTube.

Procesul, care este acum cea mai mare provocare la care este supus Google de cand intentioneaza sa transforme YouTube intr-un vehicol major furnizare de advertising si divertisment, este intentat pentru "incalcare intentionata, masiva a copyright-ului".

Viacom cere Google mai bine de 1 miliard de dolari pentru pagubele aduse, dar si pentru prevenirea incalcarilor viitoare. Viacom pretinde ca a descoperit pe YouTube aproximativ 160.000 de clipuri din programul sau, vazute de 1,5 miliarde ori de vizitatorii ai site-ului specializat in video-sharing, mai precis clipuri de pe Comedy Central, VH1 si Nickelodeon.

"Strategia YouTube a fost sa evite pasii proactivi si reducerea la zero a incalcarii acestor reguli. Modelul lor de business, care este bazat pe construirea traficului si vanzarea de publicitate chiar si in cazul unui continut fara licenta, este cu totul ilegal si este evident in conflict cu legile copyright-ului", au mai precizat reprezentantii Viacom, citati de Seattle Post.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.