Segate lanseaza, in martie, cel mai securizat hard disk din lume integrat intr-un laptop produs de compania ASI, la doi ani dupa ce si-a exprimat intentia de a crea acest produs detinat protejarii datelor daca dispozitivul este furat sau pierdut, potrivit paginii de internet seattlepi.nwsource.com.
Hard diskul urmeaza sa fie livrat integrat in laptopul C8015+, care contine discul cu criptare nativa, Momentus 5400 FDE 2, potrivit NewsIn. Discul aduce nou modul de codare a informatiei in momentul scrierii sau citirii acesteia de pe disc. Avantajul unui astfel de laptop echipat cu acest model de hard disk este ca in cazul pierderii sau furtului, informatia continuta nu va putea fi accesata. Ea va ramane criptata pe disc si poate fi citita doar folosind parola proprietarului. Astfel, paguba provocata de pierderea sau furtul unui laptop se va limita la valoarea acestuia.

Unitatile pot fi gestionate intr-o forma structurata putand fi setate conturi de administrator cu o parola principala si mai multe conturi de utilizator, astfel incat accesul la informatia continuta va putea fi controlat. in cazul pierderii sau uitarii parolei de unul dintre utilizatori informatia va putea fi recuperata folosind parola principala.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.