Un hacker a sustras informatii sensibile de pe un sistem apartinand unui angajat al Frontului National din Franta, partid condus de dl. Jean-Marie Le Pen. Aceasta bresa ar putea face imposibila depunerea candidaturii acestuia.
Conform declaratiilor politiei, hackerul a folosit un site specializat in compromiterea credentialelor de logare si a reusit sa obtina acces la o lista a oficialilor din Franta care au fost de acord in principiu sa sustina candidatura d-lui. Jean-Marie Le Pen.

Angajatul Frontului National care folosea calculatorul compromis a fost arestat si eliberat ulterior. Dl. Jean-Marie Le Pen a declarat ca oponentii sai au depus eforturi sustinute pentru a impiedica sustinerea candidaturii sale de catre oficialitati din Franta, printre care primari, parlamentari si alti politicieni. Acesta solicitase anterior o ancheta a politiei, din cauza unor suspiciuni privind sustragerea listei de sustinatori de catre o persoana infiltrata printre colaboratorii si angajatii partidului sau.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.