Pe masura ce probele in format digital capata o importanta din ce in ce mai mare, autoritatile confisca orice dispozitiv ar putea contine date si se afla in posesia suspectilor: computere, stick-uri USB, player-e mp3, telefoane mobile si chiar console de jocuri.
Dupa cum aprecia dl. Jim Christy, fost director al Centrului de Infractiuni Cibernetice din cadrul Departamentului Apararii SUA, "cam tot ce ati primit sau daruit de Craciun poate contine date". Intr-un caz recent, pe o consola Xbox modificata au fost descoperite materiale pornografice cu minori. "Din cauza proliferarii dispozitivelor digitale, volumul de date care trebuie analizat in cursul anchetelor politiei este urias".

Un terabyte de date contine echivalentul a 8.300 de dulapuri cu dosare, fiecare avand cinci sertare. "Investigatorii sunt nevoiti sa cerceteze cu atentie toate aceste informatii in cautare de indicii". Desi probele digitale de multe ori raspund unor intrebari cheie care pot duce la solutionarea rapida a unor cazuri, in prezent nu exista instrumente eficiente pentru examinarea volumelor mari de date. "Companiile din industria de profil ar trebui sa dezvolte instrumente care sa ajute investigatorii in analiza datelor".


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.