Principala cauza a problemelor informatice cu care se confrunta firmele romanesti sunt chiar angajatii acestora, potrivit unui sondaj realizat de dezvoltatorul de solutii software Gecad Net pe site-ul propriu

Gecad: Angajatii, cel mai mare pericol la adresa securitatii informatice a companiilor Sondajul efectuat de Gecad si bazat pe opiniile a 416 respondenti vine sa confirme rezultatele unui studiu desfasurat in toamna anului trecut de catre companie, in colaborare cu firma de consultanta Avantera.

Conform sondajului, peste 31,5% dintre respondenti sunt de parere ca principala amenintare la adresa sistemului informatic al unei companii sunt angajatii, acest procent fiind semnificativ mai mare decat in cazul altor tipuri de pericole.

Alti 24,5% dintre respondenti considera ca principala cauza a problemelor informatice este slaba configurare a sistemelor IT. Cum si acestea tin tot de comportamentul angajatilor, mai precis al celor specializati in securitatea si administrarea sistemelor IT, rezulta ca majoritatea amenintarilor la adresa unei companii vin chiar din partea celor care ar trebui sa asigure protectia informatiilor confidentiale ale acesteia.

"Angajatii sunt un risc major nu pentru ca ar fi rau intentionati ci pentru ca nu cunosc si nu au fost instruiti sa respecte reguli elementare de securitate informatica. Spre exemplu, unii angajati nu stiu ca nu trebuie niciodata sa isi pastreze parolele de acces la calculator, sub tastatura sau lipite pe monitor. si mai multi nu stiu ca, in cazul in care li se cere o parola prin telefon nu trebuie sa o spuna fara sa verifice identitatea celui cu discuta, chiar daca persoana se recomanda ca fiind din departamentul IT", a declarat, citata de NewsIn, Gabriela Mechea, director general la Gecad.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.