Tehnologia avansata si imbunatatirile de design nu vor fi suficiente pentru a proteja utilizatorii Windows Vista si Office 2007 de hackeri si de furtul de identitate. Companiile din domeniu trebuie sa implementeze metode de protectie a utilizatorilor intr-un mediu din ce in ce mai intercontectat si in care se deruleaza tot mai multe tranzactii comerciale.
IPv6 si IPsec combinate cu accesul pe baza de smart-card , mai sigur decat cel pe baza de parole, sunt cele mai bune tehnologii pentru a securiza sistemele si a proteja identitatea utilizatorilor. IPv6 si IPsec sunt disponibile in Windows XP si native in Windows Vista, urmand a fi disponibile si in Longhorn Server. Versiunea smartcard Microsoft, numita CardSpace , este dispponibila in Windows Vista.

Cu cinci ani in urma Microsoft a lansat proiectul Trustworthy Computing , pentru imbunatatirea masurilor de securitate in sistemele de operare Windows, proiect care a dus la o revizuire a practicilor de dezvoltare Windows. Dl. Bill Gates a declarat ca Windows Vista si Office 2007 sunt primele produse Microsoft care beneficiaza de aceste eforturi de innoire. "Va fi dificil sa administram si sa utilizam Windows Vista si Office 2007 in conditii de securitate din cauza erorilor umane. O mare parte din activitatea noastra nu tine de proiectarea aplicatiilor software ci se concentreaza pe erorile accidentale sau intentionate."


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.