Asa cum ne-au obisnuit in ultimii ani, infractorii cibernetici, mari amatori de ocazii festive, au pregatit cum se cuvine felicitarile de Valentine's Day.

Expertii in securitate avertizeaza ca si in acest an, un val de viermi informatici se indreapta spre utilizatori ca atasamente la mesaje mail romantice, pregatite sa invadeze computerele victimelor.

Specialistii PandaLabs au detectat deja un vierme denumit "Nurech.A", care este transmis odata cu mesaje mail cu subiecte ca "Together You and I", "Till the End of Time" sau "Heart of Mine". Fisierele nocive atasate la aceste mesaje sunt denumite flash postcard.exe sau greeting postcard.exe. De asemenea, "Nuwar.D" este transmis ca atasament la mesaje cu subiecte ca "5 reasons I love you" sau "A kiss for you".

Utilizatorii, ca regula generala, trebuie sa evite sa acceseze mesaje mail provenind din surse necunoscute, indiferent de cat de incitant ar fi subiectul acestora. De asemenea, este de preferat sa nu se bazeze pe intuitie ci pe o solutie de securitate pentru a decide daca un mesaj este sigur sau nu.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.