Conform specialistilor companiei de securitate RSA, instrumentele necesare lansarii unui atac informatic sau comiterii unei fraude sunt din ce in ce mai usor de obtinut, la preturi foarte accesibile.

Dl. Jens Hinrichsen, manager in cadrul RSA pentru marketing, licitatii si fraude, a declarat ca s-a ajuns la aceasta concluzie in urma monitorizarii site-urilor web si a canalelor ICQ prin care comunica infractorii cibernetici. Aceste site-uri speciale permit trimiterea de feedback asupra aplicatiilor si chiar analizarea codurilor sursa ale unor "producatori".

In cadrul conferintei RSA din San Francisco, Dl. Jens Hinrichsen a prezentat diverse screenshot-uri cu oferte de instrumente de hacking la preturi accesibile, cu discount-uri de volum pentru achizitii importante si alte forme de stimulare a clientilor.

Un "super troian" care poate fi folosit pentru a instala o varietate de aplicatii nocive pe calculatorul unei victime este oferit la pretul de 600$, de catre un vanzator care deja a derulat multe tranzactii si ale carui programe au fost foarte apreciate. Pretul acestor aplicatii software destul de sofisticate este in continua scadere.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.