Alcatel-Lucent a anuntat ca va concedia aproximativ 12.500 persoane, in urmatorii trei ani, pentru ca a inregistrat pierderi in al patrulea trimestru al 2006 si estimeaza o reducere a veniturilor in primul trimestru al 2007.

Alcatel-Lucent, care in cursul lunii trecute a trimis o avertizare bursiera privind profitul, a inregistrat pierderi nete de 618 milioane de euro (802,3 milioane dolari ) in al patrulea trimestru al 2006, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a obtinut de profituri in valoarea de 381 milioane euro.

Grupul a anuntat insa ca spera ca veniturile pentru intreg anul curent sa creasca cu aproximativ 5%. Alcatel-Lucent a precizat ca spera ca in urmatorii trei ani sa economiseasca aproximativ 1,7 miliarde de euro.

Angajatii grupului au anuntat ca planuiesc o greva pentru 15 februarie, pentru a protesta impotriva deciziei de concediere.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.