Un hacker a atacat site-ul web al Agentiei pentru Siguranta Nucleara din Canada si a inserat numeroase fotografii color ale unei explozii nucleare, eveniment care a pus in discutie masurile de securitate adoptate de institutie.

Incidentul a fost descoperit de un reporter al publicatiei Ottawa Citizen . Toate stirile curente si arhivele, unele datand din 1998, erau redenumite ca "brese de securitate" iar la accesarea lor erau afisate fotografii ale unei explozii nucleare sub titlul "Pentru publicare imediata". Paginile includeau de asemenea mesajul "Va rog nu ma trimiteti la inchisoare . . . pardon, am impartit la zero".

Accesul la paginile respective a fost restrictionat imediat ce reprezentantii publicatiei Ottawa Citizen au contactat agentia.

Purtatorul de cuvant al agentiei, Aurele Gervais, a declarat ca atacul a fost limitat la sectiunile publice ale site-ului, nefiind compromise nici un fel de informatii interne. Pana in prezent nu a fost determinat modul in care hacker-ul a reusit sa obtina acces la sectiunile respective.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.