China, unde unul din zece cetateni utilizeaza internetul, ar putea depasi in doi ani Statele Unite ale Americii, ocupand primul loc pe plan global in ceea ce priveste numarul de utilizatori de internet, informeaza AFP.

Conform ultimului raport redactat de Centrul informational chinez privind traficul pe internet, China a inregistrat la sfarsitul anului 2006 un numar de 137 de milioane de internauti, in crestere cu 23,4% fata de anul 2005, dintre acestia 104 milioane beneficiind de servicii internet de banda larga.

"Aceasta este o crestere importanta, care inseamna ca un chinez din zece este internaut", a declarat presedintele acestui centru, Mao Wei.

"Dupa ce a depasit nivelul de acoperire de 10%, sectorul internet chinez va cunoaste un ritm de crestere mult mai rapid", a adaugat acesta.

Conform unui alt responsabil al acestui centru, Wang Enhai, daca se ia in considerare ritmul de crestere, China va deveni in curand cea mai mare piata mondiala in ceea ce priveste internetul, depasind Statele Unite ale Americii, unde momentan se numara 210 milioane de internauti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.