O aplicatie construita pentru a fura parolele Windows Live Messenger este disponibila pe Internet. Programul a fost "oferit" pentru descarcare prin BitTorrent in cursul acestei saptamani de un hacker ce foloseste pseudonimul "Our Godfather".

Compania de securitate Sophos a confirmat ca aplicatia malware disponibila sub denumirea de "imb program" contine un troian de interceptare a parolelor. Pentru a isi atinge scopul, victimele trebuie sa descarce si sa execute programul, care ar putea folosi diverse denumiri pentru a isi ascunde identitatea.

"Acest program afiseaza o fereastra falsa Windows Live Messenger si cere datele de logare. Numele de utilizator si parola sunt inregistrate in fisierul "c:\pas.txt", explica un reprezentant Sophos.

Sophos a denumit programul MSNfake-M si l-a inclus deja in listele de aplicatii nocive identificate de aplicatiile sale de securitate.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.