Peste 70% dintre europeni se tem sa foloseasca telefoanele mobile cand calatoresc in strainatate din cauza costurilor prea ridicate, potrivit ultimului Eurobarometru, citat de Directoratul General pentru Societatea Informationala din Comisia Europeana.

Aproximativ 59% din utilizatorii de telefoane mobile le-ar folosi mai mult in timpul calatoriilor daca tarifele ar fi mai mici, iar 15% nu folosesc deloc telefonul mobil in strainatate. Aproape 43% dintre utilizatori nu inteleg care sunt tarifele ce trebuie platite cand telefoneaza sau cand primesc apeluri din strainatate.

in prezent, cele doua institutii - Consiliul European si Parlamentul European - analizeaza propunerea Comisiei privind reglementarea tarifelor de roaming international, urmand sa decida daca si in ce forma proiectul se va transforma in act legislativ. Daca aceasta propunere va fi adoptata, Romania, ca membru UE, va trebui sa o aplice.

Romania a initiat, la nivel ministerial (Ministerul Integrarii Europene si Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei), o serie de consultari in vederea transmiterii catre Uniunea Europeana a unei pozitii oficiale, care va fi cunoscuta doar dupa finalizarea consultarilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.