Cu 14 euro pe an, din 2007, orice persoana fizica sau juridica din Romania poate avea un domeniu cu extensia .eu

Aderarea la Uniunea Europeana inseamna, pe langa liberalizarea contului de capital, accesul mai facil pe piata muncii sau eliminarea obligativitatii pasaportului pentru calatoriile in tarile membre si crearea unui spatiu de internet unic european. De la 1 ianuarie 2007, orice persoana fizica sau juridica din Romania poate deveni "proprietarul" unui domeniu virtual in UE, inregistrand un domeniu .eu contra sumei de maximum 14 euro.

Crearea unei identitati virtuale europene unice reprezinta un avantaj pentru firmele din tara noastra care vor sa-si faca un renume in Europa. "Rezervarea domeniilor corespunzatoare brand-ului unei firme in fiecare tara din Uniunea Europeana este un proces foarte costisitor si complex, intrucat multe tari au formalitati complicate si cerinte de prezenta locala pentru inregistrarea domeniilor. Domeniul .eu, cu singura cerinta a rezidentei europene, este rezolvarea ideala a acestor probleme", explica Mihaela-Tamara Constantinescu, manager EuroDomenii.

De la inceputul acestui an, romanii au inregistrat peste 2.242 de domenii .eu, in timp ce bulgarii - numai 389. Preturile la nivel de registrator si reseller variaza intre 8-14 euro pe an. "Tarifele sunt mai mici comparativ cu cele practicate in tarile membre UE (17-18 euro)", spune Iulian Constantinescu, jurist in cadrul registratorului EuroDomenii. Firmele care ofera hosting (gazduire) domeniilor .eu pot percepe, in functie de pachetul de servicii oferit, taxe de peste 0,5 euro/luna.

2.000 de euro, taxe pentru un proces in instanta online

Firmele sau persoanele fizice care vor sa inregistreze un astfel de domeniu trebuie sa apeleze la unul dintre registratorii autorizati, precum Gazduire Web SRL, Smart Quality Solution Grup SRL, Axetel, SC Jump Network Services SRL, Romarq SRL, Extreme Solutions SRL sau EuroDomenii. De exemplu, EuroDomenii ofera o forma de inregistrare on-line, iar rezervarea se face fara plata in avans, singura formalitate fiind confirmarea prin fax a preinregistrarii gratuite. Prin aceasta procedura, domeniul .eu poate fi inregistrat in baza de date oficiala Eurid practic in maximum 10 minute de la solicitare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.