Microsoft promoveaza Windows Vista ca fiind cel mai sigur dintre sistemele de operare create pana in prezent, dar recomanda aplicatiile furnizorilor de solutii de securitate pentru a contracara amenintarile web

Toate companiile mari de securitate IT vor avea disponibile programe pentru protectia Windows Vista inainte de lansarea acestuia pentru utilizatorii privati la sfarsitul lunii ianuarie.

"Windows Vista este cel mai sigur sistem de operare pe care l-am construit pana in prezent", apreciaza Ben Fathi, vicepresedinte al departamentului de securitate Microsoft. "Partenerii nostri continua sa joace un rol important in asigurarea protectiei Microsoft Windows".

Printre partenerii de securitate traditionali ai Microsoft se numara companii ca Trend Micro, Symantec sau McAfee. Windows Vista include doua sisteme de protectie recomandate de expertii in securitate pentru orice PC: firewall si anti-spyware. Noul sistem de operare nu include insa protectie antivirus, desi Microsoft a dezvoltat deja Windows Live OneCare.

In completarea elementelor de protectie de baza, Windows Vista include si alte instrumente de protectie impotriva atacurilor cibernetice. Internet Explorer 7 poate fi rulat intr-un mod protejat care impiedica instalarea de aplicatii nocive prin exploatarea eventualelor vulnerabilitati de securitate. De asemenea, User Account Control permite rularea Windows Vista cu privilegii de utilizator reduse, ceea ce limiteaza pagubele produse de aplicatiile distructive, in comparatie cu Windows XP la care, dupa instalare, utilizatorul obtine implicit drepturi de administrator. Windows Vista ofera posibilitatea de a institui reguli "parental control" pentru accesul selectiv al minorilor iar Internet Explorer 7 poate bloca fraudele phishing.

Companii ca Trend Micro, Symantec sau McAfee vor finaliza programele antivirus si celelalte instrumente de protectie pana la lansarea Windows Vista programata pentru 30 ianuarie. Microsoft, care s-a lansat in domeniul securitatii informatice in mai 2006, va oferi Windows Live OneCare, a anuntat un reprezentant al companiei.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.