Sub pretextul existentei unor contracte de asasinat care inca nu au fost onorate, atacatorii solicita sume importante de bani

Prin mesaje e-mail spam, atacatorii avertizeaza utilizatorul cu privire la mentinerea sub supraveghere pe o perioada de 10 zile si se ofera sa nu onoreze contractul in schimbul unei sume de 80.000 $. Destinatarii mesajelor sunt anuntati ca dupa plata in avans a 20.000 $ vor primi probe inregistrate privind derularea contractului de asasinat, aflat inca in faza incipienta a executiei.

Mesajele mail contin paragrafe cum ar fi: "Cititi pentru a fi in siguranta si a obtine o viata noua in acest an" si includ urmatorul avertisment: "Nu contactati politia sau FBI si nu retransmiteti copii ale acestui mesaj, pentru ca voi afla si voi fi nevoit sa fac lucrul pentru care am fost deja platit; in plus, este prima data cand imi tradez angajatorii".

Specialistii companiei de securitate Sophos avertizeaza ca victimele care sunt atrase in aceasta frauda vor fi probabil santajate in continuare pentru a oferi sume da bani sau date personale care pot duce la furtul de identitate.

Evident, amenintarile continute in mesajul mail nu au nici un fundament real, dar par a fi directionate catre persoane cu o situatie materiala deosebita din SUA. Pana in prezent nu se cunosc cazuri in care persoanele vizate ar fi dat curs cererilor atacatorilor.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.