Atat companiile din comunicatii mobile, fixe sau prin cablu, cat si firmele din retailul de electronice si IT, producatorii de echipamente si furnizorii de soft si servicii sunt optimisti in privinta afacerilor in 2007. Managerii celor mai importante companii din IT&C au raspuns intrebarilor SFin privind previziunile pentru acest an. Cu siguranta, domeniul IT&C va avea de suferit din cauza competitiei tot mai acerbe pe fiecare segment de piata, dar firmele autohtone sunt familiarizate cu competitia.

Daca in alte domenii mai e-xista monopoluri de stat sau privatizate, firme fara concurent sau altele asemenea, in IT&C situatia pare sa se fi limpezit deja. Comunicatiile mobile si serviciile de Internet sunt printre cele mai concurentiale medii inca dinainte de integrare. Cablul ar avea ceva probleme, dar acum au intrat tare pe piata televiziunile digitale, a fost lansat Dolce al Romtelecom si urmeaza sa intre in joc Zapp, cu un serviciu similar.

Comunicatiile sub lupa

"Credem ca 2007 va fi anul in care vom continua sa ne dezvoltam pe toate segmentele de piata si sa ne valorificam avantajele competitive, oferind clientilor nostri produse si servicii care sa raspunda tuturor nevoilor de comunicare", a declarat, pentru SFin, Liliana Solomon, CEO al Vodafone Romania. Operatorul de telefonie mobila, care furnizeaza deja servicii de telefonie fixa pentru anumiti clienti, va oferi din acest an si numere de telefon fixe pentru clientii doritori, aplicand astfel pentru un milion de numere noi la ANRC.

"Viitorul este in mod clar al tehnologiilor broadband", a spus Liliana Solomon. In 2007, Vodafone Romania va lansa stadiul superior al 3G Broadband, care va permite transfer de date la viteze de pana la 3,6 Mbps.

Optimismul se regaseste si la Orange. "Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana va oferi in timp avantaje pentru toata populatia si va incuraja dezvoltarea economica a tarii", ne-a declarat Thierry Millet, director comercial al Orange Romania.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.