Prima serie de computere portabile destinate tarilor slab-dezvoltate economic, din cadrul proiectului "Un laptop pentru fiecare copil", va fi lansata cel mai probabil in iulie, potrivit BBC News

Proiectul, demarat in 2004, e o initiativa a Laboratorului de Media din cadrul Massachusetts Institute for Technology (MIT) si isi propune sa ofere tarilor in curs de dezvoltare posibilitatea de a achizitiona computere ieftine pentru tanara generatie.

Sustinatorii proiectului spera ca pretul cu care va putea fi cumparat laptopul botezat XO si creat de o echipa de la MIT coordonata de cercetatorul Nicholas Negroponte sa nu depaseasca 100 de dolari americani.

Primele bucati vor ajunge la copii in februarie, pentru teste, potrivit site-ului BBC News.

Primele tari care au comandat acest tip de computere sunt Brazilia, Argentina, Uruguay, Nigeria, Libia, Pakistan si Tailanda. Negroponte a declarat ca alte trei tari africane sunt pe cale sa comande laptopuri in urmatoarele doua saptamani, potrivit agentiei Associated Press, citata de BBC.

Romania nu a luat inca o decizie privind achizitionarea laptopului, pentru ca acesta se afla inca in stadiul de proiect, potrivit lui Varujan Pambuccian, presedintele Comisiei pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor din Camera Deputatilor.

Un proiect de lege depus de deputatul liberal Ioan Ghise, care prevedea ca autoritatile sa achizitioneze cate un laptop pentru fiecare elev si cadru didactic din invatamantul preuniversitar, a starnit pe 14 decembrie dezbateri aprinse in plenul Camerei Deputatilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.