Organismul de reglementare a industriei de telecomunicatii din Marea Britanie Ofcom a emis noi regulamente prin care usureaza posibilitatea de schimbare a furnizorului de internet in banda larga (broadband), anunta site-ul BBC.

Organismul de reglementare Ofcom va introduce in noile reglementari pentru furnizorii de web obligativitatea emiterii unui MAC (Migration Authorisation Code - MAC, adica un cod de autorizare a migratiei) gratuit, la cerere. Aceste dispozitii devin obligatorii incepand cu data de 14 februarie 2007. Aceste coduri erau pana acum refuzate de vechii furnizori.

Dintre cei care au optat pentru un alt operator, aproximativ 83% au avut doar probleme nesemnificative, potrivit Ofcom.

Mai mult de jumatate dintre reclamatiile legate de internet din Marea Britanie se refera la existenta unor impedimente pe linia telefonica utilizata pentru internetul in broadband, care nu permit utilizarea acesteia pentru un alt serviciu de internet de mare viteza. Ofcom a promis ca va elimina aceste impedimente odata cu noile regulamente de functionare. Astfel, furnizorii nu vor putea aduce argumente de genul problemelor tehnice si operationale, pentru a evita migratia unui client catre alt provider.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.