Un proiect ce si-a propus sa incite utilizatorii internetului pentru a realiza o virtuala capsula a timpului care sa prezinte Romania inainte de integrarea in UE a reusit sa adune, in prima saptamana de la lansare, peste 60 de bloggeri care contribuie cu marturii digitale, potrivit initiatorilor.

In prima saptamana a proiectului online "Zestre pentru Europa - Capsula Timpului", desfasurat in perioada 6 decembrie 2006 - 5 ianuarie, au intrat pe site-ul nou-creat capsulatimpului.wordpress.com aproximativ 1.500 de persoane, potrivit datelor furnizate de cei patru bloggeri (autori de jurnale online) care au lansat initiativa.

Campania online "Zestre pentru Europa - Capsula Timpului" consta in inregistrarea de texte, fotografii, clipuri audio sau video care prezinta Romania inainte de integrarea in Uniunea Europeana. Initiatorii, cu totii autori de bloguri, sunt directorul firmei de e-learning (invatamant online) Timsoft, Carmen Holotescu, alaturi de doi jurnalisti, Alina Hodovanu si Adrian Cristea, iar de promovarea campaniei se ocupa consultantul media si internet Cristian Manafu.

"Scopul proiectului este sa nu lasam sa se piarda elemente definitorii ale spiritului romanesc, care se pot altera in timp, sub influenta reglementarilor europene", a declarat directorul Timsoft Carmen Holotescu.

Pe 5 ianuarie 2007, continutul va fi depozitat pe un hard-disk, iar peste aproximativ cinci ani va fi redeschis si comparat cu actualitatile anului 2012.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.