Sosirea cadourilor la timp este singurul motiv de ingrijorare in randurile cumparatorilor online in apropierea Craciunului, conform unui sondaj realizat de compania de securitate Websense

In cadrul studiului au fost chestionate peste 1000 de persoane din Londra, Paris si Milano. Dintre acestia, 75% nu erau convinsi ca pot sa identifice un site web sigur si numai o persoana din patru considera importanta pastrarea in siguranta a informatiilor ce tin de cartile de credit si datele de identificare online banking.

Treizeci si noua la suta dintre cei chestionati au declarat ca, din punctul lor de vedere, singurul aspect important privind achizitiile online este sosirea la timp a cadourilor pentru Craciun. Obtinerea unui discount este considerata de 36% ca un aspect determinant in alegerea unui site web pentru cumparaturi. Dintre cei chestionati, 36% au admis ca nu verifica intotdeauna indicatorul de securitate din interfata browser-ului, iar 18% nu stiau despre ce este vorba.

Mai multe femei (80%) decat barbati (70%) nu erau increzatoare in abilitatea lor de a identifica un site web sigur, in vreme ce 17% dintre utilizatori nu aveau nici o idee despre amenintarile de securitate si considerau ca nu exista nici un pericol in privinta achizitiilor online. Numai 30% dintre cei chestionati au declarat ca au incredere in propriul produs antivirus pentru a-si proteja datele personale si credentialele e-banking.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.