Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC), va hotari pana la sfarsitul anului daca intarzie reducerea tarifelor de interconectare practicate de Vodafone si Orange si va comunica celor doua companii nivelul maxim al tarifelor pentru 2007, informeaza un comunicat al institutiei

Reprezentantii ANRC s-au intalnit luni in cadrul Consiliului Consultativ cu reprezentanti ai principalelor companii si ai asociatiilor profesionale din domeniul comunicatiilor electronice, au dezbatut patru proiecte de decizie, printre care si cele referitoare la amanarea tarifelor pentru serviciile de interconectare practicate de Orange si Vodafone.

ANRC a cerut operatorilor inca din luna iulie sa-si reduca tarifele de interconectare gradual, cu cate 11,3% in 4 etape, de la 1 septembrie 2006 pana la 1 ianuarie 2009, potrivit NewsIn. Nivelul la care vor ajunge tarifele la finele acestei perioade este de 5,03 eurocenti pe minut si corespunde costurilor eficiente, permitand totodata recuperarea investitiilor cu o marja rezonabila de rentabilitate, se arata intr-un comunicat al institutiei.

"Orientarea pe costuri a tarifelor de interconectare a fost un proces lung si laborios, pe care l-am abordat cu maxima rigurozitate. Decizia noastra se bazeaza pe analiza minutioasa a datelor, pe consultarea continua cu industria, precum si pe bunele practici din Uniunea Europeana. Scaderea tarifelor de interconectare face posibila reducerea tarifelor la apelurile in alte retele, este deci in interesul utilizatorilor romani si al concurentei", a declarat la acea data presedintele ANRC, Dan Georgescu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.