Cativa specialisti de la firma taiwaneza Trend Micro, specializata in securitatea datelor, avertizeaza ca urmatoarele tinte in "razboiul cibernetic" vor fi telefoanele mobile, serviciile de mesagerie instant si site-urile comunitare, gen MySpace.com, potrivit Reuters.

Criminalitatea pe internet capata noi dimensiuni pe masura ce consumatorii obisnuiti devin din ce in ce mai vigilenti la trucurile sosite prin e-mail, spun specialistii IT internationali. "Hackerii vor gasi noi modalitati de a continua fraudele online, vinde bunuri falsificate sau pentru a fura secretele firmelor, iar atacurile lor devin din ce in ce mai sofisticate", avertizeaza Dave Rand de la firma de securitate a datelor pe internet Trend Micro, citat de Reuters.

Specialisti internationali citati de Reuters se asteapta ca anul viitor hackerii, atrasi de usurinta de a face rapid bani sub acoperirea internetului, sa scotoceasca site-urile comunitare de genul MySpace, zona preferata de actiune a software-ului de spionaj (malware), spre a colecta informatiile necesare unui atac si mai bine directionat asupra computerelor.

Asemenea programe pot inregistra, in secret, toate actiunile unui computer sau pot trimite milioane de mesaje de tip spam. Cele mai periculoase fraude prin e-mail sunt, totusi, cele de tip "phishing", prin care hackerii fura detaliile cardurilor bancare pentru a devaliza conturile.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.