Gigantii electronicelor au inceput sa produca monitoare 3D, iar preturile se invart in jurul sumei de 11.000 euro

Epoca ochelarilor speciali pentru imagini 3D nu a apus, dar producatorii de echipamente high-tech incep sa scoata din laboratoare monitoarele care nu mai necesita un tert pentru "vizionarea tridimensionala". Companii precum Sanyo, Sharp, Philips, Toshiba, LG, Samsung au prezentat deja prototipuri sau modele in versiune comerciala. Piata globala a ecranelor 3D ar putea ajunge la opt milioane de unitati abia in 2010, comparativ cu o cifra estimativa de trei milioane de unitati pentru 2006.

MODELE

Sanyo a dezvoltat un prototip de monitor 3D ce poate furniza simultan doua programe tv diferite - unul pentru o persoana aflata in partea stanga si unul pentru persoana aflata in partea dreapta. Philips vinde deja monitoare cu tehnologia WOWxv pentru complex turistic sau mall-uri (kiosk-uri de informatii publice) si spera sa vanda in retail televizoarele 3D in doi ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.