Grupul Hewlett-Packard va plati 14,5 milioane de dolari pentru a rezolva in plan civil plangerea judecatoreasca privind activitatile de spionare a unor jurnalisti si a unor membrii ai consiliului de administratie, au anunta gruparea HP si procurorul general al Californiei.

"Suntem satisfacuti de acest acord semnat cu Procurorul General si vom depune toate eforturile pentru a ocupa din nou pozitia fruntasa in ceea ce priveste etica", a declarat directorul executiv al grupului, Mark Hurd, potrivit NewsIn.

In cadrul acestui acord nu a fost mentionat nici un detaliu privind vina grupului HP, acordul prevazand ca justitia din California nu va da curs eventualelor procese civile impotriva responsabililor, managerilor si salariatilor grupului.

Acordul prevede crearea de catre HP a unui fond, in valoare de 13,5 milioane de dolari, privind protectia vietii private a persoanelor si impotriva pirateriei, aceasta suma urmand a fi folosita de justitia californiana pentru anchetarea fraudelor si a violarii spatiului privat.

Conform acestui acord, HP trebuie sa redacteze si sa aplice o serie de proceduri de control intern in urmatorii cinci ani, printre care si nominalizarea unui administrator insarcinat cu verificarea respectarii reglementarilor etice. HP a numit deja pe cineva in aceasta functie, in persoana actualui presedinte al grupului bancar Wachovia, G.Kennedy Thompson, intrat de curand in consiliul de administratie al HP.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.