Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a anuntat in cadrul unei mari festivitati desfasurata la New York, lansarea mondiala pentru companii a noului sistem de operare Windows Vista si a programelor de birou Office 2007

Ballmer prezinta cele doua produse mult asteptate, precum si noua versiune a programului de mesagerie "Exchange Server 2007" la sediul bursei din New York, NASDAQ incepand cu ora 17.30 (ora Bucurestiului). Noile produse sunt disponibile numai pentru companii, potrivit NewsIn. Utilizatorii indinviduali vor avea de asteptat pana pe data de 30 ianuarie 2007 cand se va lansa si "Home Edition".

Noile versiuni ale Windows si Office sunt extrem de importante pentru gigantul IT American, dat fiind faptul ca, in versiunile lor actuale, cele doua produse reprezinta 90% din castigurile companiei si peste doua treimi din vanzarile sale. Totodata, pentru prima data in istoria sa, Microsoft lanseaza atat Windows cat si Office in aceeasi zi. Peste 90% din cele aproximativ 900 de milioane de computere din lume folosesc sistemul de operare Windows. Singurul concurrent serios al sistemului de operare Windows este asa-zisul sistem "liber", cu codul sursa deschis, precum Linux, si care se distribuie gratuit.

Cu toate acestea, in urma cu o luna, Microsoft a lansat o versiune primara a aplicatiei Windows, programul Office, in parteneriat cu grupul Novell, cel mai mare distribuitor de sisteme de operare "libere" Linux.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.