Firmele romanesti de servicii IT sint businessuri tot mai curtate de companii straine de renume

Doua achizitii importante au avut loc anul acesta pe piata clujeana: Nokia a cumparat Intellisync, o companie americana care detinea firma locala SoftVision, iar Brains Group (Marea Britanie) a fuzionat cu Alfa Global Solutions (AGS), infiintind compania Endava pentru Europa de Est. Tranzactia Nokia s-a incheiat in februarie, in vreme ce Endava a perfectat lucrurile in august. Cele doua achizitii ofera specialistilor clujeni posibilitatea de a prinde contracte mai mari si mai importante pe piata internationala.

Britanicii au optat pentru Cluj si Chisinau

"La noi a fost fuziune prin absorbtie. Brains Group mai avea un birou la Chisinau.

S-au cumparat cote de la actionarii romani ai firmei din Cluj, pina la preluarea pachetului majoritar. AGS a intrat complet in proprietate britanica, iar actionarii societatii romanesti au primit actiuni in cadrul grupului", explica Alexandru Copindean, director de dezvoltare la Endava Cluj.

AGS a fost aleasa dintre trei firme, dupa negocieri, pentru ca, mai spune Copindean, "avem profiluri similare, noi oferind servicii de consultanta IT pentru Europa si SUA pe domeniile servicii financiare, telecomunicatii si acum, cu expertiza britanica, si pe media". De la fuziune, personalul firmei a crescut, iar proiectele s-au diversificat, in cooperare cu toate firmele din grup.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.