Parteneriatul incheiat recent intre gigantii IT, Microsoft si Novell, va avea un impact major asupra pietei romanesti, unde va mari cererea de sisteme de operare Windows si Linux, potrivit directorului general al Novell Romania, Claudiu Borsan. "Parteneriatul dintre Microsoft si Novell aduce o flexibilitate fara egal si o mai buna posibilitate de control, pentru companii, al platformelor Windows si Linux", a adaugat Borsan.

Conform intelegerii dintre cele doua mari companii de software, Microsoft a recunoscut Novell ca fiind principalul furnizor de platforme Linux, un sistem de operare deschis si o alternativa la Windows. Microsoft a recunoscut si softurile care asigura interoperabilitatea celor doua platforme, Windows si Linux. Totodata, Microsoft va recomanda oficial sistemul de operare dedicat sectorului de business, SUSE Linux Enterprise, tuturor companiilor care doresc sa foloseasca atat Linux cat si Windows in retelele lor informatice. intelegerea dintre cei doi giganti este valabila pana in anul 2012.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.