Producatorul mondial de calculatoare, Dell, va inregistra pana la sfarsitul anului o crestere a vanzarilor de 5% pe piata romaneasca si preconizeaza mentinerea ritmului de dezvoltare si pentru 2007 a declarat potrivit NewsIn, Dragos Mateescu, country manager Dell Romania.

Potrivit raportului International Data Corporation (IDC) referitor la vanzarile de calculatoare pe piata romaneasca in trimestrul trei, Dell avea o cota de piata de 11,9%, din punct de vedere valoric, aflandu-se pe locul doi, dupa Hewlett-Packard care a avut o cota de 14,9% si inaintea producatorului autohton Flamingo Computers ale carui vanzari au reprezentat 8,4% din valoare totala a calculatoarelor vandute in trimestrul trei.

LDin punct de vedere al numarului de unitati vandute in trimestrul trei, Flamingo International detine o cota de 11,6% din piata, urmat de KTech cu 11%, Hewlett Packard cu 9,7% si, pe locul 4, Complet Electroserv, producatorul de calculatoare al grupului Altex , cu 9,7%.

In trimestrul doi din 2006,din punct de vedere al valorii, Dell a ocupat primul loc cu o cota de piata de 11,5% fiind urmat de Fujitsu Siemens cu 10,8% si Hewlett-Packard cu 10,8%, pe locurile urmatoare aflandu-se Flamingo Computers cu 9,8% si K-Tech cu 6,9%, conform datelor IDC.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.