China este cea de-a doua piata de film din lume, dupa Hollywood, aici fiind inaugurate, in fiecare zi, cate zece noi sali de cinema.

"Anul trecut, am vazut «The Amazing Spider-Man», «RenZaiJiongTu» (o comedie populara locala), «Mission Impossible: 4», «Chinese Zodiac» (un film produs in Hong Kong, cu Jackie Chan) si «The Grandmaster» (noul film al celebrului Wong Kar Wai, care va deschide Festivalul de la Berlin in februarie, n.r.)", marturiseste pentru AFP Naxin Ping, proprietara unui butic de arta tibetana si reprezentanta a clasei de mijloc din China care formeaza cel mai numeros public din salile de cinema din mall-uri.

Chiar daca pretul unui bilet, 10 euro, este destul de mare, Ping prefera sa mearga la un multiplex 3D numit Wanda, care este localizat in cartierul financiar al capitalei Chinei.

Grupul chinez Wanda a devenit cel mai mare proprietar de cinematografe din lume, dupa ce a cumparat AMC (American Multi-Cinema).

Citeste mai multe pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.