Televiziunile B1 TV, Money Channel, OTV, Prima TV, Realitatea TV, Romania TV si TVR risca sa-si piarda licentele.

Televiziunile B1 TV, Money Channel, OTV, Prima TV, Realitatea TV, Romania TV si TVR si postul de radio Kiss FM nu au facut dovada la CNA ca au platit o serie de amenzi, fapt pentru care CNA a decis prin vot, joi, ca, daca nu vor face dovada platii pana marti, le va retrage licenta, scrie MEDIAFAX.

Valentin-Alexandru Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a prezentat in sedinta de joi o situatie a televiziunilor si radiourilor care nu au facut la CNA dovada achitarii unor amenzi aplicate de Consiliu in perioada ianuarie - iunie 2012, asa cum le obliga Legea audiovizualului.

Amenzile posturilor

B1 TV - 5.000 de lei,
Money Channel - o amenda de 5.000 de lei,
OTV - o amenda de 50.000 de lei,
Prima TV - doua amenzi de cate 50.000 de lei,
Realitatea TV - 4 amenzi (de 5.000 de lei, 25.000 de lei, 12.000 de lei si 25.000 de lei),
Romania TV - 5 amenzi (50.000 de lei, 10.000 de lei, 10.000 de lei, 10.000 de lei si 10.000 de lei),
TVR - 4 amenzi (20.000 de lei, 25.000 de lei, 20.000 de lei, 20.000 de lei).

Pe de alta parte, Kiss FM nu a facut dovada achitarii unei amenzi in cuantum de 10.000 de lei.

Astfel, Valentin Jucan a propus, in baza articolului 57 din Legea audiovizualului, "ca in situatia in care, pana martea viitoare, acesti radiodifuzori nu fac dovada platii acestor sanctiuni", sa li se retraga licenta.

"Pentru ca au avut timp pana acum sa plateasca aceste amenzi sau sa vina cu o ordonanta de suspendare a lor. Aveau la dispozitie nenumarate cai. Va propun sa le mai dam un ragaz pana marti, sa vina cu dovada platii sau alte variante juridice, in caz contrar sa le retragem licenta de emisie", a spus Valentin Jucan.

Viorel Vasile Buda, vicepresedintele CNA, a spus ca, de fapt, s-a votat ca secretariatul general al CNA sa solicite acestor posturi de televiziune si radio sa faca dovada acestor plati. "Daca nu marti, atunci vom hotari pentru fiecare caz in parte", a spus Buda.

Citeste si:
România își alege reprezentantul la Eurovision 2023, sâmbătă seară
România își alege...

Valentin-Alexandru Jucan a declarat joi, pentru presa, ca se gandeste foarte serios sa isi dea demisia din CNA, pentru ca este nemultumit de faptul ca unii dintre membrii Consiliului voteaza ceva, dupa care isi retrag votul. El si-a mentinut declaratia si dupa finalizarea sedintei, precizand ca analizeaza in continuare posibilitatea de a-si da demisia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.