Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca TVR trebuie desfiintata si reinfiintata pe baze noi, el afirmand ca acest post de televiziune a ajuns "o afacere".

"TVR trebuie desfiintata si reinfiintata pe alte baze. Nu poate functiona asa. Vezi o televiziune in doua camere care functioneaza si e mai dinamica decat TVR, si fara datorii. Sigur, nu spune nimeni ca nu trebuie sa avem o televiziune de stat, dar aceasta televiziune a ajuns o afacere. Iar aceasta realitate v-o poate confirma domnul Lazescu, ca am discutat cu el", a spus Basescu, raspunzand unei intrebari.

Seful statului a mentionat ca "acolo sunt afaceri de familie".

"E evident ca acolo sunt afaceri de familie, sunt afaceri intertrusturi, o televiziune cu 3.500 de salariati care cumpara atata productie de pe piata, nu stiu ce face cu atatia salariati", a aratat seful statului, potrivit MEDIAFAX.

Fostul presedinte-director general al TVR, Alexandru Lazescu, a afirmat ca este perfect de acord cu declaratia presedintelui.

"Sunt perfect de acord ca trebuie restructurata din temelii, in mod fundamental, pentru ca asa cum stau lucrurile acum nu se poate face acest lucru. Institutia trebuie regandita si trebuie stabilite principii clar definite, care sa reactualizeze cadrul normativ actual, pentru ca televiziunea functioneaza dupa o lege din anul 1994", a spus Alexandru Lazescu. El a precizat, insa, ca acest lucru nu se poate face la nivelul unei conduceri a Televiziunii Publice, "oricare ar fi ea", sau a unui consiliu de administratie, in conditiile legii actuale.

Alexandru Lazescu, despre situatia TVR: Avem pacientul in coma

"Acest lucru (restructurarea, n.r.) presupune o vointa politica la nivelul intregii clase politice, pentru ca, in conditiile actuale, e foarte greu sa mai continui in acelasi sistem", a mai spus Alexandru Lazescu.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.