Presedintele-director general al TVR, Alexandru Lazescu, a declarat, marti, la Comisiile de cultura, unde se discuta rapoartele de activitate ale SRTV din 2010 si 2011, ca situatia institutiei este extrem de critica, fara a fi una noua, fiind de parere ca "pacientul" este "in coma".

Alexandru Lazescu a spus ca, in prezent, Societatea Romana de Televiziune (SRTv) se afla intr-o situatie extrem de critica, de aproape trei saptamani fondurile televiziunii fiind blocate de ANAF, insa aceasta nu este o situatie noua, TVR fiind "pe pierdere din 2006".

Conducerea TVR, demisa de Parlament

"Acest management a fost de la inceput un management de criza", a spus Lazescu, adaugand ca TVR avea o datorie de 61 de milioane de euro in 2010, cand si-a preluat mandatul actualul Consiliu de Administratie, si contracte defectuoase de onorat, asa ca era firesc ca deficitul sa creasca.

Noi "victime" ale intelegerii Dolce-TVR: Olimpiada si Mondialul din 2014

El a adaugat ca TVR a mai avut conturile blocate si in afara mandatului Consiliului de Administratie actual, transmite MEDIAFAX.

Lazescu le-a mai recomandat parlamentarilor din Comisiile de cultura sa consulte raportul Curtii de Conturi, incheiat cu cateva saptamani in urma, in care ar fi subliniate cauzele care au dus la pierderile din TVR, pe care le-a semnalat si el: cresterea exploziva a salariilor intre 2005 si 2010, un contract cu NBC cu mari probleme, cumpararea meciurilor UEFA Champions League, un contract cu Splendid Media care s-a derulat prost.

Ponta: Dorinta mea este de depolitizare a TVR

"Dincolo de ce decizie se va lua astazi, o rezolvare a situatiei nu se va face fara a umbla la cauzele fundamentale (...) Oricine ar fi la conducerea televiziunii, cu acest cadru legal si constrangerile pe care le are de suportat, nu are cum sa rezolve situatia. Imi dau seama ca prezenta mea in fruntea televiziunii tine de cateva ore", a mai spus Lazescu, facand un apel catre parlamentari sa incerce sa rezolve situatia de fond din Televiziunea publica.

Citeste si EBU: Basescu trebuie sa rezolve problemele de la TVR


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.