Senatorul PSD Olguta Vasilescu scrie, pe blogul sau, ca TVR a ajuns la datorii de 100 milioane de euro, motiv pentru care va sesiza, luni, Curtea de Conturi.

"Socant! TVR a ajuns la datorii de 100 milioane de euro! Cat TAROM si Posta Romana la un loc! Jaful e egal cu cel al «baietilor destepti» din energie! Cititi stenograma Consiliului de Administratie unde Lazescu anunta proportiile dezastrului si propune tot felul de contracte dubioase, chiar si in aceste conditii! Va reamintesc ca, sapamana trecuta, acelasi domn Lazescu nu a fost in stare sa-mi raspunda la niciuna din intrebarile puse in Comisiile parlamentare de Cultura despre angajari in plina criza, salarii de mii de euro pentru directori si consilierii lor, contracte paguboase, emisiuni de zeci de mii de euro cu rating zero!", noteaza Vasilescu pe blog.

Senatorul PSD anunta ca va sesiza, luni, Curtea de Conturi.

Presedintele director general al TVR, Alexandru Mihai Lazescu, a spus ca reprezentantii instuitutiei urmeaza sa exprime un punct de vedere oficial dupa ce vor analiza situatia, potrivit MEDIAFAX.

In 5 decembrie, comisiile de cultura ale Parlamentului au aprobat bugetul solicitat de TVR pentru a-si desfasura activitatea pe anul 2012, respectiv 150.182.000 de lei, suma fiind cu 13,26% mai mica fata de bugetul institutiei pe anul in curs.

Suma pe care TVR a solicitat-o de la bugetul de stat reprezinta 31% din sursele de finantare ale TVR, in timp ce restul de 69% va reprezenta finantarea din propriile venituri, respectiv din sumele incasate din realizarea obiectului de activitate, taxa TV, sume incasate din publicitate etc.

Prezent la sedinta CNA, Alexandru Lazescu, presedintele-director general al TVR, a spus ca, in situatia actuala, este complicat ca Televiziunea Romana sa solicite mai mult. "Ne incadram in suma respectiva", a spus Alexandru Lazescu.

Lazescu a spus ca personalul TVR ar urma sa fie redus cu circa 10%, fapt care ar insemna o reducere cu 25% a cheltuielilor de personal.

Citeste si:
Dorian Popa a cheltuit 4 milioane de euro în ultimii cinci ani:...
Dorian Popa a cheltuit 4...

Societatea Romana de Televiziune a incheiat anul 2010 cu un deficit de peste 161,9 milioane de lei, in conditiile in care Televiziunea Publica a avut, anul trecut, venituri totale de circa 571 de milioane de lei, potrivit raportului de activitate al SRTv. In mod concret, TVR a avut, anul trecut, venituri totale de 571.078.663 de lei si cheltuieli totale de 733.002.546 de lei. Totodata, cifra de afaceri neta a SRTv a fost, anul trecut, de 531.874.300 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.