CNA a decis, in sedinta de marti, sa amendeze cu 100.000 de lei postul OTV, care a difuzat, in perioada 3 februarie - 27 martie, mai multe mesaje de adeziune la Partidul Poporului, fapt interzis de legislatia audiovizuala in afara campaniilor electorale.

Potrivit Consiliului National al Audiovizualului (CNA), OTV a fost sanctionat cu 50.000 de lei pe 1 februarie, pentru publicitate politica la partidul lui Dan Diaconescu. Textul sanctiunii CNA a fost difuzat pe OTV pe 3 februarie, insa, in aceeasi zi, televiziunea a continuat sa transmita pe banda News Alert difuzarea mesajelor cu caracter politic, de adeziune la Partidul Poporului. Astfel de mesaje de publicitate politica au fost difuzate in emisiunile OTV din perioada 3 februarie - 27 martie, potrivit CNA.

"Se continua publicitatea politica si s-a continuat si dupa ce am dat amenda de 50.000 de lei", a atras atentia Narcisa Iorga, membru CNA. "De un an de zile, OTV face lucrul asta (publicitate politica, n.r.)", a mai spus Narcisa Iorga, conform MEDIAFAX.

"Mie mi se pare ciudat ca niciun partid nu sesizeaza lucrul asta", a spus Mihai Malaimare, un alt membru al CNA.

"Sunt interese intotdeauna, pentru ca fiecare calculeaza de la cine ar mai putea sa ia voturi", i-a raspus Christian Mititelu. "Intai se fidelizeaza un anumit tip de public si apoi se fac manevre cu el", a spus si Dan Grigore, membru al Consiliului.

"Mesajul politic este evident", a spus si Ioan Onisei, vicepresedintele CNA, propunand amendarea OTV cu 100.000 de lei.

Propunerea lui Onisei a fost adoptata in unanimitate de membrii CNA.

In cazul unora dintre emisiunile de la OTV in care au aparut mesajele de adeziune, sanctiunea s-a aplicat in baza articolului 155 din vechiul Cod de reglementare a continutului audiovizual, potrivit caruia "(1) In sensul prezentului cod, constituie publicitate politica clipurile publicitare care promoveaza un partid, un om politic sau un mesaj politic. (2) Publicitatea politica este interzisa, cu exceptia perioadelor de campanie electorala". Vechiul Cod al audiovizualului a fost in vigoare pana la data de 10 martie 2011, fiind inlocuit cu noul Cod al audiovizualului, publicat in Monitorul Oficial in 11 martie 2011.

Citeste si:
Dan Diaconescu, reținut de poliție. Fostul patron OTV este acuzat...
Dan Diaconescu, reținut de...

Astfel, pentru o alta parte din emisiunile de la OTV, sanctiunea s-a aplicat in baza articolului 139 din noul Cod, potrivit caruia: "Publicitatea, pozitiva sau negativa, in legatura cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisa, cu exceptia perioadelor de campanie electorala".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.