Grupul de hackeri care a revendicat atacurile informatice asupra site-urilor MasterCard, PayPal si Visa a anuntat, joi, ca urmatoarea sa tinta este compania Amazon, care a refuzat sa mai gazduiasca site-ul WikiLeaks, relateaza Sky News.

Grupul Anonymous a facut anuntul intr-o postare pe site-ul de microblogging Twitter: "Amintiti-va, astazi avem nevoie de voi mai mult ca oricand. Vom arunca tot ce avem catre www.amazon.com".

Cu putin timp inainte, un purtator de cuvant al grupului a declarat, pentru Sky News, ca una dintre urmatoarele tinte ale hackerilor ar putea fi Facebook. Conturile de Facebook ale membrilor grupului, utilizate pentru coordonarea atacurilor si mentinerea legaturii cu sustinatorii acestuia, au fost anulate.

Hackerii au revendicat atacurile care au blocat site-urile Visa, MasterCard si PayPal, dupa ce acestea au anulat serviciile catre WikiLeaks, si au amenintat ca si Twitter ar putea deveni o tinta a atacurilor informatice in campania Operation: Payback.

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat la Londra, in baza unui mandat emis de Suedia intr-o ancheta de agresiune sexuala. Site-ul a inceput sa publice, la 28 noiembrie, peste 250.000 de documente diplomatice americane, provenite de la ambasadele SUA din intreaga lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.