Principalele asociatii de media sustin ca agentia de presa Agerpres a incalcat legislatia mass-media prin fabricarea interviului cu Madalina Manole publicat cu o zi inainte de moartea artistei.

Centrul pentru Jurnalism Independent, ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei, Conventia Organizatiilor de Media si Asociatia Publicmedia au sesizat Comisiile de cultura, arte si mijloace de informare in masa ale celor doua Camere ale Parlamentului, cu privire la incalcarea legislatiei mass-media de catre Agentia Nationala de Presa Agerpres, relateaza Wall-Street.ro.

Agerpres - agentie aflata, potrivit legii, sub control parlamentar - a publicat un material prezentat drept ultimul interviu cu Madalina Manole, pentru a marca ziua de nastere a artistei. Potrivit relatarilor de presa, confirmate in esenta de catre Agerpres, s-a demonstrat ca interviul era inventat si ca niciun reporter al agentiei nu statuse de vorba cu Madalina Manole in zilele premergatoare mortii acesteia, se arata in comunicatul asociatiilor de media.


In scrisorile adresate lui Sergiu Nicolaescu, presedintele Comisiei de cultura a Senatului, si Ralucai Turcan, presedintele Comisiei de cultura a Camerei Deputatilor, asociatiile de media atrag atentia ca Agerpres a incalcat legea nr. 19/2003 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Presa Rompres (Agerpres) si cer adoptarea unor masuri.


Cititi si: Vanzatorul Furadanului care a ucis-o pe Madalina Manole risca intre 3 si 15 ani inchisoare

Citeste si:
Ministerul Dezvoltării anunţă că reamenajează un corp din Palatul...
Ministerul Dezvoltării anunţă...

Parintii Madalinei Manole: "Petru este vinovat pentru moartea fiicei noastre"Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.