Heidi Chocolat a dat pe mana CNA-ului postul de televiziune OTV, dupa ce a difuzat o serie de informatii false si denigratoare la adresa produselor companiei.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a amendat in data de 08.06.2010 postul de televiziune OTV cu suma de 10.000 de lei pentru atingerea adusa imaginii societatii S.C. Heidi Chocolat S.A. printr-o serie de informatii false si denigratoare, precum si pentru nerespectarea dreptului la replica. CNA a decis astfel ca Postul OTV s-a facut vinovat de nerespectarea prevederilor articolelor 42, 51, 57 si 71 din Codul de reglementare a continutului audiovizual.

Aceasta decizie a fost luata intrucat, in data de miercuri, 24.03.2010, OTV a difuzat in direct o emisiune intitulata „Ciocolata dubioasa, Suprachimizata. Heidi tace”, realizata de Departamentul de Investigatii. In cadrul acesteia, redactorul-sef al departamentului, Silviu Alupei, a transmis publicului o serie de informatii neadevarate si care aduc atingere imaginii societatii S.C. Heidi Chocolat S.A.

Atacul la adresa Heidi Chocolat a fost reluat in data de 25.03.2010, prin prezentarea altor informatii denigratoare despre produsele companiei in cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct”. Desi compania a notificat OTV in data de 30.03.2010, solicitand incetarea abuzurilor si dreptul la replica, postul de televiziune nu a dat curs in niciun fel acestei cereri, incalcand astfel Decizia 187/2006 emisa de Consiliul National al Audiovizualului.

Mai mult decat atat, OTV a reluat campania de denigrare in data de 29.04.2010, prezentand in continuare afirmatii calomniatoare despre produsele Heidi. Postul OTV a refuzat sa puna la dispozitia S.C. Heidi Chocolat S.A. copii ale mai multor emisiuni, asa cum prevede legea, si nu a acordat dreptul la replica solicitat in mai multe randuri.

Astfel, Heidi Chocolat s-a vazut nevoita sa sesizeze CNA in data de 04.05.2010 cu privire la aceste informatii neadevarate si care au adus prejudicii imaginii sale. Consiliul National al Audiovizualului a decis sanctionarea postului OTV in urma sedintei publice in care s-a intrunit in data de 08.06.2010. In cadrul acesteia a fost analizat punctul de vedere formulat de A.N.S.V.S.A. (Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor), au fost audiati reprezentantii postului OTV si au fost ascultate argumentele Heidi Chocolat.

Citeste si:
Dan Diaconescu, reținut de poliție. Fostul patron OTV este acuzat...
Dan Diaconescu, reținut de...

In afara deciziei de sanctionare a OTV, CNA a mai impus acestui post de televiziune si obligatia de a acorda drept la replica pentru societatea S.C. Heidi Chocolat S.A., in conditiile prevazute de legislatia audiovizuala in vigoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.