Traian Basescu considera internetul un spatiu mediatic mult mai sincer si mult mai profesionist decat presa scrisa, pentru ca web 2.0 este independent de influenta intereselor economice. Totusi, actualul presedinte nu prea se bucura de sustinere din partea internautilor romani care il "hulesc in blogosfera".
"Aici (pe blogurile cu teme politice – n.r.) gasim o calitate a analizei politice mult mai buna decat in presa scrisa, in presa audio sau in televiziuni. Aceasta pentru ca cel putin deocamdata lumea internetului a ramas mai putin dependenta de interese economice sau de interese politice. In Romania putem gasi foarte multi ziaristi care s-au refugiat din presa scrisa in comunicarea pe Internet, fiindu-le mai scumpa libertatea decat pretul pe care-l aveau lucrand la ziare, care nu mai faceau deja o politica a publicului, ci faceau o politica a patronului", a afirmat seful statului, prezent la "World Blogging Forum", potrivit NewsIn.

CodexPoliticus observa insa ca Basescu si-a cam pierdut din electoratul tanar care il ajutase sa castige alegerile din 2004 si mai nou, odata cu bum-ul blogosferei romanesti, presedintelui ii sunt adresate cuvinte grele, din partea internautilor ostili.

"Cred ca suntem de acord cu faptul ca marea majoritatea a bloggerilor sunt tineri, pana in 30 de ani. De asemenea, PDL-ul are mult mai putine bloguri politice si de simpatizanti decat restul partidelor. Monitorizez vreo 1000+ de bloguri politice, din care PDL-ul are in jur de 170, maxim. Partidul detine aproximativ 130 de bloguri politice asumate, de membri si personalitati, iar restul sunt comentatori pro-partid sau pro-Basescu, eventual ziaristi(...) Electoratul lui Basescu s-a mutat intr-o anumita masura spre rural(...) Ideea este ca aceasta mutare s-a facut in paralel cu cresterea netului politic romanesc, dezvoltarea site-urilor si cresterea numarului de bloguri de resort. Mult mai multi oameni au simtit nevoia sa se exprime si sa-si expuna ideile in mediul internaut. Pe scurt, e normal ca blogosfera sa-l injure pe Traian Basescu intr-un procentaj covarsitor, deoarece nu-i reprezinta electoratul (in sensul de tineri din urban, cu ceva educatie)", explica CodexPoliticus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.