Dupa o perioada de turbulente serioase in cadrul Trustului Realitatea Catavencu, astazi, angajatii lui Vantu au primit si vesti mai bune sau poate un imbold care le da indrazneala de a spera la mai bine.
Emil Hurezeanu, presedintele Grupului anunta ca investitiile vor continua, in ciuda dificultatilor financiare, ba chiar, Realitatea isi va deschide aripile si pe plan local si chiar peste hotare, cu un post in Republica Moldova.

Inpolitics.ro speculeaza chiar faptul ca aceasta revitalizare ar avea de-a face cu schimbarea viziunii politice a Trustului care il sprijina din nou pe Traian Basescu, dupa o perioada in care isi ascutise armele mediatice, impotriva presedintelui.

Potrivit reprezentantilor grupului, vor continua investitiile incepute in online si radio, si vor fi exploatate toate oportunitatile de business, inclusiv prin achizitii. Echipa de conducere care va administra aceste viitoare proiecte va fi marita prin cooptarea lui Sergiu Toader, care, pe o perioada de cinci ani, va indeplini functia de project manager la nivel de grup.

“Chiar daca perioada dificila prin care trece piata de media inca nu s-a incheiat, actionarul majoritar a decis continuarea planului de investitii concomitent cu reorganizarea si restructurarea intregului grup. Dezvoltarea si consolidarea mediei electronice (online, radio, TV), precum si ridicarea nivelului profesional al angajatilor vor fi prioritati nu numai in planul de investitii, dar si obiectivul principal al managementului la nivel de grup”, arata Emil Hurezeanu in scrisoarea pe care a adresat-o angajatilor.

Grupul Realitatea-Catavencu va deschide un canal de televiziune in Republica Moldova si, pana la sfarsitul anului, se va extinde in Romania prin infiintarea a noi statii locale de televiziune, la Iasi, Galati si Constanta.


Realitatea TV il sprijina din nou pe Basescu?


In acelasi timp, Realitatea TV a revenit la politica de sprijnire a lui Trian Basescu arata Inpolitics.ro. Aflam ca Sorin-Ovidiu Vintu, patronul Realitatii a rupt asocierea pusa la cale printr-o firma, acum cateva luni, cu strategul lui Geoana, Cozmin Gusa.

Conform unor surse apropiate consilierului lui Geoana, Cozmin Gusa a marturisit unor intimi, recent, ca Vintu a facut pasul respectiv din cauza enormelor presiuni la care a fost supus in ultima perioada. “Da, asa este, am iesit din firma SOCO, e vorba, insa, de o decizie strict de afaceri si nu afecteaza prietenia mea cu dl.Gusa”, a declarat Vantu, potrivit inpolitics.ro.

In luna februarie, Sorin Vintu si Cozmin Gusa au pus media si clasa politica pe jar dupa ce s-a aflat ca cei doi au infiintat o firma de consultanta exact in zilele in care Gusa isi anuntase retragerea din politica precum si faptul ca acceptase sa devina consilierul de campanie al lui Mircea Geoana. Firma, cu un capital social subscris de un miliard de lei vechi, a fost botezata SOCO Dezvoltare & Management SA, (SO de la Sorin si CO de la Cozmin) cu sediul in Bucuresti, sectorul 4 si a fost inregistrata pe 5 februarie, explica Inpolitics. [Gusa si-a facut firma de consultanta cu Vintu si il consiliaza pe Geoana]

Principala activitate declarata era cea de consultanta pentru afaceri si management, dar, in realitate, firma in cauza era, conform informatiilor care s-au vehiculat neoficial, cureaua de transmisie intre PSD si trustul Realitatea, pentru intoarcerea armelor contra lui Basescu si sprijinirea lui Mircea Geoana, lucru care s-a si intamplat, in ultimele luni.

De cca. o saptamina, insa, in trust se face simtita tot mai puternic o noua schimbare, mai exact o revenire la sprijinirea lui Basescu, care va deveni, se pare, din ce in ce mai vizibila. Prima consecinta: zilele trecute, Vintu a iesit din afacerea cu Gusa, cedindu-i acestuia actiunile la SOCO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.