Gigantul informational Google a anuntat ca programatorii sai lucreaza la un nou motor de cautare, al carui nume de cod este Caffeine.
"O echipa de programatori Google a lucrat in ultimele luni la un proiect secret: o arhitectura de ultima generatie pentru un nou motor de cautare", au declarat doi dintre administratorii proiectului, Sitaram Iyer si Matt Cutts, pe blogul oficial al Google.

Acest proiect "va permite majorarea dimensiunii, vitezei si preciziei Google", relateaza NewsIn, citand AFP.

Utilizatorii pot urmari evoluti acestui proiect pe site-ul www2.sandbox.google.com.

Din punct de vedere vizual, proiectul nu difera mult de pagina oficiala a Google, iar conducerea companiei a subliniat ca momentan incearca doar sa amelioreze performanta Caffeine prin raportarea la motorul de cautare actual.

La sfarsitul lunii iulie, Microsoft a semnat cu acord cu Yahoo! pentru a-si spori prezenta pe piata motoarelor de cautare. Motoarele de cautare ale celor doua companii sunt insa cu mult in spatele Google, ce acapareaza aproximativ doua treimi din trafic. [Microsoft si Yahoo s-au unit "impotriva" Google]

Conform companiei de cercetari Forrester, piata ar trebui sa creasca cu 15% pe an, putand atinge o valoare de peste 30 miliarde dolari in 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.