Incasarile din publicitate ale principalelor statii de televiziune din Romania sunt in scadere cu peste 20% fata de anul 2008, potrivit datelor ce iau in calcul perioada 1 - 15 februarie, potrivit datelor MediaHub.

Daca in prima jumatate a lunii ianuarie presa scrisa din Romania a fost pusa fata in fata cu o scadere deloc neglijabila a numarului de reclame, acesta nu a fost decat inceputul unei perioade delicate din punct de vedere financiar, scrie NewsIn.

In mod firesc, reducerii investitiilor in publicitatea din presa scrisa i-au urmat masuri de criza precum reducerile salariale si de personal, scaderea numarului de pagini si a tarifelor de rate-card, iar in unele situatii s-a luat chiar decizia extrema de inchidere a publicatiei, cum a fost, saptamana trecuta, cazul cotidianului Compact din trustul Ringier.

Posturile de televiziune din Romania nu sunt scutite nici ele de efectele negative ale crizei. Chiar daca, de la inceputul anului, singura veste proasta majora din piata a fost scaderea cu 20 de procente a salariului tuturor angajatilor trustului Intact, adica inclusiv pentru cei din Antena 1 si Antena 3, presiunea pe care criza economica o pune asupra pietei de media ar putea determina si alte masuri.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.