"Euforia este eronata si este nevoie de continuarea deprecierii. Francul este inca foarte puternic", a declarat la finele saptamanii trecute ministrul Finantelor Eveline Widmer-Schlumpf, prezenta la reuniunea anuala a Forumului Economic Mondial, la Davos.
Banca nationala a Elvetiei a impus in septembrie 2011 un plafon de 1,20 franci pe euro asupra ratei de schimb valutar pentru a proteja exportatorii. In contextul crizei datoriilor de stat din Europa, deprecierea obligatiunilor guvernamentale ale statelor din sudul zonei euro a determinat investitorii sa caute active mai sigure, printre care s-a numarat si moneda elvetiana, scrie MEDIAFAX.
Francul s-a depreciat in acest an cu 3,2% fata de euro, dar se tranzactioneaza cu 9,1% peste cursul mediu al ultimilor 5 ani si cu 35% mai sus decat minimul atins in octombrie 2007, de 1,68 franci pe euro.
Ministrul Economiei Johann Schneider-Ammann a afirmat, sambata, ca francul este prea puternic si ca spera ca se va devaloriza mai mult, impartasind pozitia colegei sale.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Noi centre comerciale în țară. Românii de la K2 Retail Properties deschid...
Sursa: retail.ro
-
Americanii care alimentează companiile din România cu energie nucleară proprie
Sursa: green.start-up.ro
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
#NOHACK Dictionary: Adware, pop-up-urile agasante care ne apar pe calculatoare
Sursa: start-up.ro
-
Blue Monday - Cea mai depresivă zi din an
Sursa: garbo.ro
-
Andreea Bănică, în costum de baie la munte: Cum a reacționat Lucian Mitrea...
Sursa: kudika.ro
-
Germanii de la Commerzbank ar putea accelera concedierile pentru a evita...
Sursa: wall-street.ro