Gazele si energia termica s-au ieftinit in Bulgaria de la 1 ianuarie cu 9,8%, respectiv 3-7%, potrivit Comisiei de stat pentru reglementarea in domeniul energiei si apei (DKEVR).

Sofia va inregistra cele mai importante scaderi ale preturilor la incalzire, cu reduceri mai mici in Varna, Burgas si Plovdiv.

Ieftinirea cu 9,8% a gazelor, aprobata la sfarsitul lunii decembrie de DKEVR, conduce la un pret de 656,47 leva (335,6 euro) pe 1.000 metri cubi de la 1 ianuarie 2013, cu 71,89 leva (36,7 euro) mai putin decat inainte.

Directorul general al companiei de stat Bulgargaz, Dimitar Gogov, estimeaza ca veniturile operatorului vor scadea cu pana la 4 milioane leva (aproximativ 2 milioane euro) in primul trimestru al acestui an in urma reducerii pretului la gaze cu 9,8%, si cu nu 9,3%, cat recomandase compania, scrie MEDIAFAX.

Ministrul bulgar al Economiei, Energiei si Turismului, Delyan Dobrev, a promis in decembrie ieftinirea gazelor naturale de la 1 ianuarie 2013, datorita scaderii costurilor productiei interne si negocierii unui contract mai avantajos de livrare cu grupul rus Gazprom, care prevede o reducere cu 20% a pretului.

Productia interna a Bulgariei acopera aproximativ 15% din consum, restul fiind importat din Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.