Economia zonei euro a stagnat in primul trimestru al anului 2012 comparativ cu trimestrul al patrulea de anul trecut.

Cresterea cu 0,5% a economiei Germaniei este cea care a pastrat zona euro in afara unei asa-numite ”recesiuni tehnice”, caracterizata de doua trimestre consecutive de scadere a Produsului Intern Brut.

Cea mai mare economie a continentului a reusit sa contrabalanseze intrarea in recesiune a opt tari din zona euro, printre care Italia, Portugalia, Olanda si Spania, potrivit EVZ.ro.

Romania, in RECESIUNE dupa sase luni de scadere economica

Franta, cea de-a doua economie a Europei, a ramas in media zonei euro, avand variatie zero a PIB in termeni reali fata de trimestrul al patrulea din 2011.

Dintre cele 19 state UE care au transmis pana marti estimarile privind evolutia economiei, noua au raportat o contractie a Produsului Intern Brut (Cehia, Spania, Italia, Cipru, Ungaria, Olanda, Portugalia, Romania, Marea Britanie), alte opt au avut o crestere economica intre 0,2 si 1,3% din PIB (Belgia, Germania, Estonia, Letonia, Lituania, Austria Slovacia si Finlanda), iar doua au inregistrare o stagnare a economiei (Franta si Bulgaria), scrie gandul.info.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.